Moleküler Biyolojik Yöntemler Eğitimi

Marmara Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ile Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programları ikinci sınıf öğrencilerine mezuniyet öncesi “Moleküler Biyolojik Yöntemlerde Yenilikler ve Özel Uygulamalar-2” başlıklı eğitim geçekleştirildi.

Organizasyonunu Doç. Dr. Meral Yüksel ile Dr. Sezgin Aydemir’in yaptığı etkinliğin açılış konuşmasında günümüz tıbbi laboratuvar ve patoloji laboratuvarlarında “moleküler biyolojik yöntemlerin” rutin içinde yer aldığı vurgulandı.

İkinci sınıf öğrencilerinin almış olduğu “moleküler biyolojik yöntemler” dersinin saha uygulamalarına güncel bakışın açıklandığı konferanslar İstanbul Üniversitesi, Onkoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Hülya Yazıcı “Kanser ve Epigenetik”, Marmara Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programından Dr. Öğr. Üyesi Naziye Özkan “Patoloji Laboratuvarında Güncel Moleküler Yöntemler” ve Elips Sağlık Ürünleri Ltd. Şti. firma temsilcisi Uzm. Ayça Diren “Real-time PCR Yöntemleri” başlıklarıyla sunuldu.

Yüksekokul Müdür Vekilimiz Prof. Dr. Ümit Süleyman Şehirli’nin yapmış olduğu teşekkür konuşmasının ardından, plaket takdim edilmiş olup, eğitim toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu sayfa Medical Laboratory Techniques tarafından en son 15.11.2023 13:54:45 tarihinde güncellenmiştir.